Светещия плаж на остров Ваадху, Малдивите
Светещия плаж на остров Ваадху, Малдивите / ThinkStock/Getty Images
По света има толкова много вълшебни места. Този път обаче ви каним да се потопите в поразителната красота на 12 плажа, всеки един от които впечатлява с удивителната си визия.

15 гледки, които ще запомните за цял живот (СНИМКИ)

Някои от тях изглеждат като гледка от приказка и са любими дестинации за меден месец. Други привличат внимание със своите необичайни явления, които можете да видите само там.

Светещия плаж на остров Ваадху, Малдивите

За този плаж казват, че изглежда като нощно небе пълно със звезди. За това заслуга имат фитопланктоните, които светят като светулки.

Скритият плаж, Мексико

На няколко километра от бреговете на Мексико се намира едно райско кътче – скритият плаж на островите Мариета. От него лъха романтика и спокойствие и неслучайно носи името Playa De Amor – Плаж на любовта.

Скритият плаж
netinfo

Морската пещера на Бенагил, Португалия

Уникалната пещера, създадена напълно от природата, се намира в Бенагил, Португалия. Това скално образувание е разположено в южната част на страната, в близост до известния курорт Алгарве, намиращ се на брега на Атлантическия океан. То създава неземно усещане заради красивите си каменни арки.

Морската пещера на Бенагил, Португалия, Уникалната пещера, създадена напълно от природата, се намира в Бенагил, Португалия. Това скално образувание е разположено в южната част на страната, в близост до известния курорт Алгарве, намиращ се на брега на Атлантическия океан. То създава неземно усещане заради красивите си каменни арки
ThinkStock/Getty Images

Вижте останалите вълшебни плажове в Галерията ни тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА