Беше установено 14-годишно момиче, което е избягало от дома си и е било обявено от неговите родители за издирване
На териториите на Кърджали, Велико Търново и Ямбол се провежда специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и битовата престъпност.

В акцията са включени сили на Криминална, Икономическа, Охранителна полиция и служители на дирекция „Жандармерия“. Полицейските действия са насочени към рискови обекти и лица, които притежават ресурс за евентуално влияние върху вота на гражданите.

БГНЕС

Полицията провери 47 души от криминалния контингент при специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите във Великотърновска област, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Около 12:00 часа са проверени също три места, за които има данни, че там може да се купуват и продават гласове, 15 заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити, девет фирмени офиса, 294-ма граждани и 250 автомобила.

Задържани са шестима души. Повдигнати са обвинения на двама за кражба и държане на наркотични вещества. Образувано е едно досъдебно производство за отглеждане на наркотични вещества. Съставен е един акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

БГНЕС

Съставени са 26 акта по Закона за движение по пътищата и са наложени 170 глоби по фиш. Връчени са 15 електронни фиша. Беше установено 14-годишно момиче от района на Бяла Слатина, което е избягало от дома си и е било обявено от неговите родители за издирване.

То е намерено тази нощ в горнооряховския квартал "Калтинец". Върху момичето не е имало посегателства, каза комисар Мариян Лонгинов, началник на полицейското управление в Горна Оряховица. Момичето е прибрано от родителите, с нея ще работят специалисти от Детска педагогическа стая.

Действията на полицейските служители продължават.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Венков, БТА