Съмнения в Разлог и Кресна, че бюлетините разкривали тайната на вота
Съмнения в Разлог и Кресна, че бюлетините разкривали тайната на вота / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Съмнения в Разлог и Кресна, че бюлетините разкривали тайната на вота
46109
Съмнения в Разлог и Кресна, че бюлетините разкривали тайната на вота
  • Съмнения в Разлог и Кресна, че бюлетините разкривали тайната на вота

Съмнения за качеството на бюлетините и възможността те да откриват вота на избирателите се появиха в Общинската избирателна комисия в Разлог. Пред Дарик секретарят на комисията Петър Белчев коментира, че според тях бюлетините прозират, което е наложило идването на представители на ОИК в Централната избирателна комисия, за да бъдат сравнени изборните книжа с образците в София.

Пловдивската печатница "Полиграф комерс" спечели конкурса за изработването на бюлетините в областта, но в Благоевград и Банско не са установили проблеми.

По думите на секретаря на общинската избирателна комисия в Разлог Петър Белчев проблемът е установен при приемането на бюлетините.

В същото време председателят на комисията в Разлог Маргарита Бангеева коментира пред Дарик Благоевград, че не вижда проблем с качеството на бюлетините.

В сряда изборните бюлетини са доставени в Благоевград, а днес те са разпределени по график в останалите общини от региона, обясни за Дарик председателят на Общинската избирателна комисия в Благоевград Цветанка Терзийска.

В Банско до този момент не са констатирали нередности.

В някои от по-малките общини като Белица и Якоруда бюлетините още не са доставени, показа проверка на Дарик. Проблем с бюлетината са забелязали и от Общинската избирателна комисия в Кресна.

Дарик не успя да се свърже лично с управителя на пловдивската печатница, като от фирмата само казаха, че бюлетините са отпечатани на хартия с всички необходими изисквания.

Централната избирателна комисия трябва да се произнесе с решение по случая и дали ще се наложи ново отпечатване.