Крика се отказва от българско гражданство
Крика се отказва от българско гражданство / netinfo
Димитър Ходжев, по известен като Митьо Крика, обяви пред Дарик, че се отказва от българското си гражданство. Той недоумява как може полицаи да се държат с него като с престъпник и да го задържат, без изобщо да е хулиганствал при катастрофата, в която е участвал вчера в столичния квартал „Лозенец”.

Ето какво още каза той пред Дарик.

Оказа се, че аз съм най-дълго престоял в това Четвърто районно управление. Култови фигури в подземния свят са стояли по два-три часа, като Жоро Илиев, Клюна. Това е информация от полицаи. Явно съм най-големият престъпник в държавата щом ме държаха 24 часа и 10 минути в повече.

Какво стана вчера в квартал „Лозенец”?

В една от уличките, жена ми беше на козметик, една кола ме блъсна. То валеше обилно дъжд. С хората се разбрахме да не викаме КАТ. Аз си тръгнах и те след няколко часа, явно някой ги е посъветвал, са подали оплакване в районното. То ние не знаехме, даже после отидохме на фризьор, защото бързахме да пътуваме за морето.

И след време ни спира полицията. Национално издирване, не знам си какво. И аз си казвам бре какво стана. И даже не знаех за какво става дума. Най-интересното е, че полицаите ми казаха, че имало интерес да ме държат максимално много. Аз предполагам, че тези хора, които са подали оплакване, или той е служител на МВР, или имат някаква роднинска връзка – нямам представа, не мога да ги обвинявам в нещо. Щом следовател ми го каза. Каза ли са, че съм трошил колата. Аз с джапанки. Чупил съм фаровете с голи крака. Това е някакво безумие. Единствената жертва е моята съпруга Нина. Стана инцидент със спътника на шофьора на другата кола. Дръпна я рязко за ръцете и тя има синки сега, даже ще си извади медицинско. Аз му казах на полицая, че защо да му чупя колата, като мога да му ударя два шамара, а ще се излагам да си чупя крайниците. Имаме снимки да видят, къде е потрошена тази кола, защото пише, че има счупено стъкло, не знам си какво. Нищо и няма, абсолютно нищо. Моята щета е на 7000 лева, а тяхната щета на 100 лева.

С моя адвокат обсъждам сериозно да си оттегля българското гражданство. Аз се махам, не искам вече да съм български гражданин. Те ме сравняваха с престъпници, с изметна на обществото.

За какво гражданство ще кандидатствате?

Може сръбско или руско, те винаги могат да ме приемат. За американско гражданство няма да кандидатствам.

Ако бъде повдигнато обвинение срещу вас за хулиганство, е възможно да получите затвор до пет години?

Това са глупости, абсурдни обвинения. Щом ще играем така, моята съпруга ще ги съди за нанесена средна телесна повреда.