Мария Бакалова за IMDb: Ако скочиш, може да паднеш. Но, кой знае, може и да полетиш!
Стартът на холивудското приключение на Мария Бакалова не е бил никак бляскав, разкрива самата актриса в интервю за IMDb.

Холивуд е бляскав, красив, с невероятни рокли, грим и прически. За мен беше – не се обезкосмявай, покрий се с мръсотия, ще те напръскаме с всевъзможни миризми, а ти ще се държиш като дивачка“, разказва номинираната за Оскар българка.

Мария Бакалова: „Борат 2“ показа, че хората не са съвсем наясно какво е да си жена

Първите дни в САЩ за Мария Бакалова били изпълнени със съмнения и страхове. „Все се питах – ами ако не се получи?“, признава актрисата.

„Когато пристигнах в Оклахома, бях много развълнувана. Казах си – Значи това е американската мечта. Толкова е красиво и топло. И след седмица ни връхлетя торнадо“, шегува се Бакалова.

Мария Бакалова краси корицата на Glass (СНИМКИ)

Звездата от „Борат 2“ сподели и малка тайна около заснемането на продукцията. От екипа решили да използват за снимките полата, с която актрисата се явила на първото си прослушване.
„Носих я във всяка сцена, а някои бяха заснети в голяма мръсотия - мисля, че в една от тях имах истинска риба в джоба“, разкрива Мария Бакалова.

Най-трудните сцени – с жената, която е „истински ангел“

Актрисата признава, че най-трудно ѝ е било да се преструва и да остане в образа на Тутар по време на сцените с Джанис Джоунс – дамата, която Борат наема за „бавачка“ на Тутар.
„Тя е истински ангел. Аз ѝ задавах абсурдни въпроси, понякога обидни, а тя беше все така мила и не ме съдеше. Направо ми разби сърцето – как се тревожеше за това момиче. Толкова ми се искаше да я хвана за ръка и да ѝ кажа да не се притеснява, че това е просто изкуство, което може би ще промени света“, признава Мария Бакалова.

Саша Барън Коен: Поздравления, България! Ти ни даде смелата и талантлива Мария Бакалова

Тази жена трябва да е пример за всички нас – какви хора трябва да сме, допълва актрисата.

Сцената с Руди Джулиани

Сцената с Руди Джулиани е една от най-обсъжданите в „Борат 2“. В нея Мария Бакалова в ролята на Тутар подвежда бившия кмет на Ню Йорк да участва във фалшиво интервю.
„Беше истинско предизвикателство. Трябваше да съм адски убедителна, защото той е адвокат, умен е. Адвокатите хващат лъжците. А той е бил прокурор и адвокат на президент. Преди всяка сцена получавах паник атака, а Саша (Барън Коен) ми казваше – „Използвай страха, просто го използвай. Тутар също е нервна“. Вероятно това ми помогна да остана в образ“, разкрива Мария Бакалова.

На какво я научи Тутар

Мария Бакалова, признава, че Тутар много ѝ е помогнала не само да се научи да поема рискове, но и да се забавлява докато го прави.

„Ако скочиш - да, може да паднеш. Но, кой знае, може и да полетиш“, казва актрисата.

По темата

IMDb