Мария Бакалова благодари за получения почетен "Аскеер" - за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда.

Мария Бакалова влезе в „30 под 30 Европа“ на Forbes

"Театърът завинаги ще остане моята първа голяма любов и съм безкрайно щастлива, че получавам това специално признание от фондация "А`Аскеер". Вашата подкрепа ме трогва повече от всичко, защото като българска актриса за мен е важно да знам, че повечето от нас сме обединени около една идея за прогрес и световни успехи за още много български артисти, театър и кино", казва актрисата.
"Цял живот съм се опитвала, стремяла съм се да давам най-доброто от себе си, да уча, да работя, да се развивам, самоусъвършенствам, да не спирам, защото спреш ли - правиш стъпка назад, да вървя напред, да мечтая дръзко и високо. Но колкото и да си подготвен да сграбчиш твоя момент, това няма как да стане, без да ти бъде даден шанс за изява", казва Мария Бакалова.

Без статуетка, но ослепителна в "Армани": Мария Бакалова на наградите Златен глобус (СНИМКА)

Тя изказва специални благодарности на Юлиан Костов, на Саша Барън Коен, на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", първите ѝ учители Симеон Димитров, Даниела Георгиева и Мая Славчева и колегите си от НАТФИЗ.

"Благодаря на майка ми за силата, която ми е вдъхвала, вярвайки безусловно в мечтите ми, дори когато и аз не вярвах", допълва носителката на награда Изборът на критиците.
БТА