Икуинокс
Икуинокс / Guliver/Getty Images
Група „Equinox“е сред абсолютните фаворити за продължаване напред в конкурса
97251
Група „Equinox“е сред абсолютните фаворити за продължаване напред в конкурса
  • Група „Equinox“е сред абсолютните фаворити за продължаване напред в конкурса
Късно снощи България излезе на генералната репетиция за първия полуфинал на Евровизия, като по думите на международните анализатори страната ни се е справила отлично. По време на шоуто жури комисии от 18 други държави са гласували за най-добрите изпълнения. Довечера от 22:00 по националните телевизии в цяла Европа и Австралия ще се излъчи първият полуфинал, а група „Equinox“ е сред абсолютните фаворити за продължаване напред в конкурса.

Вижте ексклузивното интервю на Божидар Русев с един от родните представители Джей Джей:

Какво си казахте един на друг в групата веднага след края на изпълнението?

Мога да кажа, че сме изключително вдъхновени и окрилени от нашето представяне. Всичко мина по най-перфектният начин. Всичко беше невероятно. Ние скачахме от радост, нищо не говорихме.Трябва да ви призная, че последните 3 месеца имахме ежедневни репетиции и това беше свързано с много стрес. Ние продължаваме да сме фокусирани за големия финал. Като направихме всичко добре, се поуспокоихме. Наистина се чувстваме много щастливи.

Евровизия 2018: Лисабон е музика - българската следа досега (СНИМКИ)

Това скачане от радост наистина говори само за себе си, за емоциите, които са бушували в душите ви. Но какво беше в началото, усетихте ли някакво напрежение, притеснение, когато излязохте на сцената?

Мога да говоря само за себе си. Чувствах се като вкъщи. Една огромна сцена, на която можехме да репетираме всеки ден. Това дава много спокойствие, защото вече познавахме добре сцената, знаем добре звука. Хората, които работят там, са изключителни професионалисти. Аз се чувствах готов, въобще не се притесних. Нямах търпение най-накрая това, за което сме дошли, да се получи. Независимо от резултатите се чувстваме победители.

Група „Equinox“ ще търси място сред най-добрите в Лисабон (ВИДЕО)

Променихте ли нещо по сценичното представяне, нещо вокално променихте ли?

Нищо не сме променяли. Саша се грижеше за всичко. Естествено, че след първата репетиция имаше неща, които трябваше да се доуточнят, като светлини и др. Но това е абсолютно нормално. Имаше неща, които тя изчисти, като професионалист. По звука нямаме никакви корекции, благодарение на многото репетиции. Много, много сме доволни от това представяне.

България залага на шоу, невиждано досега в тв излъчването на Евровизия

Много сте доволни, много репетирахте. Върху какво работихте?

Върху хореография и вокалните репетиции. Всеки от нас е професионалист и дава 100% от себе си. И накрая всичко се случи на сцената, на голям концерт. Беше пълно с хора.

Победителите на Евровизия в последните 12 години (СНИМКИ)

Остана ли някакво време за почивка последните няколко дни, имаше снимки от Португалия?

Няма време за почивка. Ние постоянно репетираме. Аз съм редуцирал всичко, предлагано от организаторите, защото наистина много се фокусирам върху работата. Ако спечелим конкурса, с удоволствие ще се върна в Лисабон. Сега сме се отдали само и единствено на работата.

Много се надявам и стискам палци, и призовавам всички, които имат близки в Европа и Австралия, да гласуват за нас. Имаме огромна нужда от подкрепа.