/ iStock/Getty Images
В съботния ден ще бъде предимно облачно. В източната половина от страната започналите превалявания от слаб дъжд на места в Лудогорието ще създадат условия а поледици. В Северозападна България ще превалява дъжд и сняг.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен, вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, в София - около 3. Максималните температури ще са от 3-4 градуса - в северозападните райони, до 9-10 градуса - на отделни места в Южна България.

Над Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 7-10 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, а по върховете ще е мъгливо. На много места ще превалява слаб сняг, под около 1300 метра - слаб дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ