/ Thinkstock/Getty Images
Зимата хем я няма, хем не иска да си тръгне. Цялата тази седмица времето ще бъде предимно облачно, ще превалява дъжд, на места сняг, като в сряда срещу четвъртък ще има по-сериозни превалявания, което се дължи на синоптичната обстановка над цяла Европа и над Средиземно море. Температурите са положителни през деня, но заради вятъра се усеща студено. Характерът на това време ще се запази до края на седмицата, сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“.
 
В петък и събота ще остане облачно и по-студено, на места е възможно и да превалява.
 
В събота срещу неделя ще има превалявания от сняг. През уикенда, особено над южните райони и югоизточните райони ще има повече валежи, главно от сняг, възможно е дори на места да се образува снежна покривка.

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса

дъжд
Thinkstock/Getty Images

В неделя, понеделник и от части във вторник ще застудее драстично. Дневните температури се очаква да бъдат отрицателни. На места ще са -5 до -8 градуса, основно в западните, северозападните и североизточните райони.
 
Всичко това е, защото нов циклон в понеделник срещу вторник ще окаже влияние над страната и отново ще има превалявания от сняг. Времето ще бъде динамично, облачно, с превалявания.

сняг
Thinkstock/Getty Images


Обичат ли кучетата снега - убедете се сами (СНИМКИ)

Като цяло през цялата тази седмица, най-вече в края ѝ и началото на следващата, в цяла Европа ще бъде много студено. Вероятно това ще бъде един от най-студените периоди през тази зима над целия европейски континент, включително и над Балканите.
 
В началото на месец март обаче, около 1-ви и 2-ри, синоптичната обстановка над целия континент ще се промени и ни очаква доста сериозно затопляне. Температурите на места дори може да достигнат 18-22 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

кокичета
Thinkstock/Getty Images