/ IStock
Причината - пациент с положителен тест за коронавирус
Кардиологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Кардиолайф" в Ловеч, е затворено за 48 часа със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция, съобщиха от Областната администрация.

Случаите на заразени с коронавирус в Ловешко са 35

Мярката е в сила до 19:00 часа на 2 август. Причината - пациент, бил на лечение в отделението, е с положителен тест за коронавирус. В периода 19-27 юли 77-годишна жена от област Видин е била на лечение в МБАЛ "Кардиолайф" по повод кардиологичен проблем.

На 30 юли е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч със съмнение за COVID-19. Положителен PCR тест потвърдил диагнозата.

Затвориха отделение на ловешката болница заради пациент с коронавирус

Контактните на възрастната жена ще бъдат изследвани, а в Кардиологичното отделение ще бъде проведена крайна огнищна дезинфекция. Нуждаещи се от лечение пациенти ще бъдат пренасочвани към плевенска болница.

Взети са проби от 22-ма души персонал на болница "Кардиолайф", пет проби на пациенти, които в момента са на лечение в засегнатото отделение, и две проби на контактни от семейството.
БТА