/ iStock/Getty Images
Не се препоръчват селски събори със струпване на много хора
В Ловешка област случаите на заразени с коронавирус са 35, като активните са 16, излекуваните - 18 и един починал, съобщиха от Областна администрация.

Затвориха отделение на ловешката болница заради пациент с коронавирус

Последният регистриран положителен случай на COVID-19 е на мъж от Априлци
, контактен на положителен от област Враца. Лицето е без оплаквания и няма други контактни лица, връчено е предписание за домашна изолация за 14 дни.

По време на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в община Ловеч е станало ясно, че продължава издирването на 44-годишна жена от Ловеч, с положителна проба след PCR тест, но неоткрита на посочения от нея адрес. Подадена е на органите на МВР за издирване, съобщават от общинската администрация.

Още една лекарка е заразена с коронавирус в ловешката болница

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Анета Винева е посочила, че не се препоръчва провеждане на селски сборове, на големи празници със струпване на много хора, но може да се организират художествени програми на открито, със спазване на дистанция и санитарни мерки.

В неделя ще има благотворителен концерт на открито в казармата в Ловеч за набиране на средства, там също трябва да се спазва физическа дистанция.