/ БТА
В Пловдив продължава при закрити врата делото за убийството на Димитър от Цалапица. Много от призованите за днес свидетели по делото за убийството не са се явили в съдебната зала. Наложи се заседанието да се засекрети и да продължи при закрити врати. Днес е третият ден от процеса.

Родителите на подсъдимия Рангел Бизюрев са отказали да се явят в съда. Родителите на близнаците Динкови също не дойдоха в съдебната зала. Те ще бъдат призовани отново.

При закрити врати се събираха показания от служители на полицията, които са били ангажирани в процедурата по международното издирване и екстрадицията от Дания.

Отлага се планираният за днес разпит на тайния свидетел по делото.

"На Рангел Бизюрев близките няма да присъстват не искат изобщо да дават показания, отказали са се. И Динкови са призовани също, защото и те са давали показания, би трябвало и те да бъдат разпитани. Надявам се днес да си ги призовали. Не знам кой ще дойде и какво ще се случи", каза Атанаска Бакалова, майка на Димитър.

"Продължаваме разпита на свидетелите и накрая, когато приключи съдебното следствие, след разпита на всички свидетели, изслушването на вещите лица, ако има нови доказателствени искания, страните могат да ги направят. По своя преценка и съдът може да събира доказателства", посочи Евдокия Кемалова- адвокат на семейството на Димитър Малинов.

Вчера един от основните свидетели по делото - Борислав Динков, се отрече от показанията си, че е видял как подсъдимият Рангел Бизюрев удря Димитър Малинов в лицето.

Той твърди, че е казал това под натиск.

Според прокуратурата трябва да се изчистят противоречията в показанията на свидетелите, за да бъдат анализирани от съда.

Близките на Димитър продължават да настояват всички замесени да получат справедливо наказание.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНТ