От известно време България функционира в условията на почти президентска република. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Атанас Зафиров от БСП.

Срещата между „Продължаваме Промяната” и ГЕРБ е странна, защото и двете партии демонстрираха абсолютна непоносимост, а в един момент сядат на масата на разговори, смята Зафиров.

Има реална възможност партиите, които гласуваха „за” оръжия за Украйна, да се съберат в управленски формат. Друга възможност е партиите, които свалиха предишното правителство –ГЕРБ ДПС и „Възраждане”, да сформират кабинет, поясни депутатът.

Той коментира, че ако се стигне до втори мандат и БСП бъде поканена от ПП на разговори, левицата вероятно ще ги подкрепи.

„Правителството, в което участвахме двете формации, работеше добре. Алтернативата, която ни предложиха тези, които ни свалиха, не е по-добра”, уточни Зафиров.

Според него няма възможност БСП да време в общо управление с ГЕРБ. 

„Не виждам такава алтернатива. Все още не са приключили дори самите прегори при президента. В НС има много партии, с които имаме несъвместимост, не са само ГЕРБ”, поясни Атанас Зафиров.