Има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова, съобщава NOVA, като се позовава на свои източници при разследващите.
 
Има заподозрян за убийството на Виктория Маринова

По неофициална информация извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Задържан е в Германия. Властите отказват всякакъв коментар. По непотвърдена информация в дома му са открити негови дрехи с кръв от жертвата. Според източници на NOVA името му е Северин Красимиров, на 21 години.

Избягал е от България на 7 октомври и се е укрил при майка си и доведения му баща в град Щаде, близо до Хамбург. Арестът е извършен във вторник вечерта от германската полиция. Отново по неофициална информация нападението е било случайно, а не планирано.

Освобождават чужденеца, чието алиби се проверяваше относно убийството в Русе

Екип на NOVA отишъл в къщата му в Русе. Хората от квартала разказаха, че са разбрали за случилото се още в неделя. Момчето избягало в Германия по съвет на негови близки, след като споделило за случилото се. Полицията разбрала малко по-късно и насочила вниманието си към Северин. Той бил засечен на камери в района на крайбрежната алея на Дунав. Именно там Виктория е тичала в събота през деня. Полицията много бързо е намерила и негови дрехи, по които са открити следи от жертвата. След сериозна организация с международните служби Северин е бил арестуван. Той е женен. Леля му и съпругата му са били цял ден в полицията на разпит.

Днес от 9:00 часа министър-председателят Бойко Борисов, заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов ще направят изявления за медиите в сградата на Министерския съвет, съобщиха от правителствения пресцентър. Очаква се да бъде дадена информация по случая с убийството на Маринова.
 
Криминалисти описаха вероятен профил на убиеца на журналистката в Русе

30-годишната Виктория Маринова, която е била административен директор и водеща на предаване в местна телевизия в Русе, бе намерена мъртва край алея в близост до Дунав в града в събота следобед. Жената е била изнасилена и жестоко убита. Полицията веднага започна разследване, като подчерта, че не изключва нито една версия за престъплението.
nova.bg