Задържаха шуменец, подал три фалшиви сигнала на тел.112
Задържаха шуменец, подал три фалшиви сигнала на тел.112 / снимка: DarikNews.bg, архив

Заловиха шуменец подал три фалшиви сигнала на тел.112 само за два дни, информират от полицията. По случая са работили служители на ГДБОП, колегите им от Шумен и Областната дирекция на МВР в града.

На 18 април на тел. 112 анонимен мъжки глас на два пъти съобщил за поставено взривно устройство в съдебната палата в Плевен. На следващия ден последвало идентично анонимно предупреждение. И трите сигнали се оказали фалшиви, а по случаите започнал разследване. Антимафиотите установили, че обажданията са извършени от телефонни апарати в Шумен, а колегите им от областната дирекция успели да локализират местата - бул. „Велики Преслав” и жп гара в града. В хода на разследването те установили самоличността на извършителя - 43-годишен шуменец, с инициали И.К. Той е бил задържан с помощта на служителите на „Специализирани полицейски сили” в ОДМВР-Шумен.

Шуменецът е известен на полицията за извършено от него увреждане на имущество, установено е, че преди няколко дни той успял да среже шест гуми на фирмени автомобили, паркирани на улица в града. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

Още новини от Шумен