/ МВР
Нелегалните мигранти и шофьорът са задържани
Задържаха фалшив инкасо автомобил с нелегални сирийци, съобщиха от полицията.

Спипаха мигранти в камион на ГКПП Оряхово – Бекет

При специализирана полицейска операция на 22 април, в района между моста на река Караагач и град Китен, служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ спрели за проверка микробус, управляван от 52-годишен пловдивчанин.

МВР

При проверка в товарния отсек на микробуса граничните полицаи открили 13 мъже, незаконни имигранти - без документи, по тяхна информация сирийци. Те и шофьорът са задържани.

Турската полиция задържа близо 50 мигранти при границата с България

Установено е, че автомобилът, брандиран с логото на фирма за инкасо, не е собственост на тази фирма и тя няма връзка със случая, стикерите са фалшиви и са поставени, за да бъде избегната евентуална полицейска проверка.

МВР

Микробусът е с неистински регистрационни табели, копиращи табелите на реален инкасов автомобил. Нелегалните мигранти и шофьорът са задържани. На мъжа е повдигнато обвинение и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължено до 72 часа.

Задържаха за постоянно на трима афганистанци, опитали незаконно да преминат границата

По случая са образувани досъдебни производства. В превозното средство е пътувал и непълнолетен български гражданин, който е разпитан в качеството на свидетел по досъдебното производство.

МВР

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.