В момента сме на евроатлантическа сватба, но българските граждани знаят, че тази сватба няма да се случи. Това каза пред журналисти депутатът от "Възраждане" Петър Петров.

"Предполагаме, че разговорите между двете политически партии ще свършват без правителство", допълни той.

"Подкрепата ще дойде, след като ние инициираме т.нар. лидерски срещи", убеден е Петров.

„Възраждане“ ще сезира български институции и европейски организации за непрозрачност в работата на Централната избирателна комисия (ЦИК) и „Информационно обслужване“ АД по организация на парламентарните избори. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на партията Петър Петров след изслушването на изпълнителния директор на „Информационно обслужване“ Ивайло Филипов и на председателя на ЦИК Камелия Нейкова в парламента.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъждат управленската програма по секторни политики

Държавните институции бездействат срещу изборните измами, коментира той.

В отговор на въпрос заместник-председателят на ПГ на "Възраждане" уточни, че ще сезират Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Разследването в България и установяването дали има извършени нарушения или няма се прави от прокуратурата, но в допълнение още утре ще сезираме и Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), тъй като считаме, че десетки хиляди души е възможно да не знаят, че техни лични данни са били използвани за подаване на заявления за гласуване в чужбина, посочи Петров. 

Подаваните онлайн заявления за гласуване в Турция са 28 286, това е рекорд, коментира заместник-председателят на ПГ на „Възраждане“. И има някаква причина, която ние искаме българските разследващи и контролиращи институции в лицето както на прокуратурата, така и на КЗЛД да установят, допълни той. 

На въпрос за хода на преговорите за правителство Петров посочи, че от „Възраждане“ не са поканени на тези преговори и нямат информация как вървят те, но предполагат как те ще завършат, а именно без съставяне на правителство.
Агенция "Фокус"/Теодора Цанева, БТА