Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се е срещнал на 9 септември с Н.Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Турция у нас съобщи МВР.

Катастрофа с бежанци край Челопеч, 9 мигранти са избягали в гората

Обсъдени са актуални въпроси в контекста на двустранните отношения в областта на вътрешните работи и сигурността, засилващите се предизвикателства в противодействието на нелегалната миграция, мерки за по-ефективното ѝ противодействие и охрана на общата граница.

Демерджиев и Секизкьок Двете споделят висока оценка за конструктивния политически диалог и постигнатото стратегическо партньорство между България и Турция, допълват от вътрешното министерство.
 

Демерджиев
МВР


Демерджиев: Гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти

Двамата са подчертали високото ниво на взаимодействие в областта на вътрешните работи, изградено на основата на професионализъм и взаимно доверие. Има и готовност си за разширяване и задълбочаване на обмена на информация и експертиза, в търсене на работещи решения в съвместните приоритетни области и по конкретни въпроси. От турска страна бе изразена солидарност с пострадалите от наводненията през последната седмица и готовност за оказване на помощ при необходимост.