Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов
Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов / БГНЕС, архив
Георги Костов е сменял висши ръководни служители, защото не са се харесвали на дадени политици. Това заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA вътрешният министър Пламен Узунов по темата за смяната на главния секретар на МВР. По негови думи това се е случвало в периода 2015-2016 г. Министърът сподели, че е внесъл доклад в Министерски съвет, от който е видно, че Костов е нарушил политическия неутралитет.

Георги Костов
БГНЕС, архив

Ново звено в МВР ще се бори с телефонните измами, съобщи още Пламен Узунов. „До този момент е нямало такова звено”, каза той.Относно справянето с битовата престъпност Узунов каза, че са извели служителите на реда от кабинетите. „Засилили сме и наблюдението над криминалния контингент”, добави министърът.

СГП няма да да образува досъдебно производство по сигнала на Георги Костов

По темата с убийството на Георги в Борисовата градина и информацията, че много хора са разпознали извършителя на престъплението, но са си мълчали, вътрешният министър заяви, че според него причината е, че е нарушена връзката между полицията и гражданите. „Затова сме взели мерки за подобряване на доверието”, заяви той.

Без обвинения за близките на Йоан, които са го подозирали в убийството

Узунов добави, че в Наказателния кодекс има текст, който предвижда съответното наказание. „Разследващите са насочили усилията си в тази посока и ако се докаже, че някой е знаел кой е убил Георги, той ще понесе своята отговорност. Това обаче са неща, които трудно се доказват”, каза министърът.

Полицейски шеф изхвърли всичките си ордени пред МВР (ВИДЕО)

„Сигналите, постъпили срещу директора на Областната дирекция в Перник, са постъпили още през февруари. Той не е уволнен, а временно отстранен до приключване на проверката”, каза Узунов.
 
nova.bg