Вуйчото на убития в Борисовата градина Георги каза пред NOVA, че вярва, че именно задържаният Йоан Матев е извършителят. По думите му мотивът за убийството вероятно не е само грабеж.
 
"Аз вярвам, че наистина Йоан Матев е извършител, въз основа на това, което полицията е открила. Не знам какво е карало хората да мълчат толкова време. Не знам от какво са се страхували. Важното е, че съвестта рано или късно е проговорила", каза вуйчото на Георги Илиян Георгиев.

Проговори майката на Йоан Матев: Вярвам в сина си

Борисова градина
МВР

Полицията смята, че мотивът за убийството е грабеж. Но вероятно има и друго. Според мен има дълбоки и сериозни проблеми, които не знам от какво са се породили”, допълни той.
 
Вуйчото на Георги припомни, че денят на убийството на племенника му е било точно на 2 юни.

Приятелка на убития Георги с ключова роля за залавянето на убиеца Матев

 
Това е едно тотално неуважение към нещото, което този ден символизира. За какво са загинали тези хора? Ако един човек извърши такова ужасно престъпление на този празник, какво послание дава на тези, които са загинали за свобода", попита Илиян Георгиев.
 
Той призова хората да се стремят да бъдат добри напук на всичко. Думите му са по повод информацията, че учители, родители и приятели са разпознали убиецът на Георги, но не са го издали.

Няма личен мотив за убийството на Георги в Борисовата градина (ВИДЕО)