Категорично не сме установили личен мотив за извършване на убийството на 16-годишня Георги в Борисовата градина. Това съобщи пред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
 
За тежкото престъпление преди дни беше задържан 19-годишния студент по право Йоан Матев, който към датата на убийството е бил на 17 години.
 
Свидетел издал 19-годишния Йоан, задържан за убийството на Георги

"Една от версиите, по които се работило до момента и която остава водеща, е че убийството е с цел грабеж, но грабеж не е извършен. Полагаме усилия да установим действителния мотив за убийството", обясни Арнаудова.
 
След убийството Йоан е променил начина си на живот, външния си вид и навиците си. Той си е пуснал брада и по-дълга коса, станал е по-затворен в себе си.
 

Пресцентър на МВР


Студент задържан за убийството на Георги в Борисовата градина

До задържането му се стигна, след като разследващите научиха къде точно е изхвърлено оръжието, с което е извършено престъплението.
 
"Ножът, с който е извършено убийството, е намерен близо до пейката, на която беше намерено починалото момче - в шахта. Този периметър е бил оглеждан, но ножът не е бил открит преди това", съобщи тя.
nova.bg