Полицията ползвала целия си ресурс, за да разкрие убийството на Георги
Полицията ползвала целия си ресурс, за да разкрие убийството на Георги / снимка: БГНЕС, архив
Полицията ползвала целия си ресурс, за да разкрие убийството на Георги
80426
Полицията ползвала целия си ресурс, за да разкрие убийството на Георги
  • Полицията ползвала целия си ресурс, за да разкрие убийството на Георги

„Използваме целия ресурс на полицията, за да бъде разкрито убийството на младежа в Борисовата градина", заяви главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция".

Все още обаче няма заподозрян за убийството на 16-годишния ученик в Борисовата градина, разследват се всички версии.

Това каза директорът на „Национална полиция" Христо Терзийски. Той обясни, че криминалистите преглеждат голям обем от записи, но все още не са събрали доказателства, които по безспорен начин да насочват към конкретен извършител.

В началото на седмицата стана ясно, че МВР издирва човек, заснет от камерите в Борисовата градина, който, по думите на вътрешния министър, отговарял по психопрофил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на престъплението.

Директорът на „Национална полиция" обясни, че въпросният човек, върху когото към момента пада фокусът на разследването, все още не е задържан. Терзийски обясни, че криминалистите дават всичко от себе си, а по случая работят абсолютно всички инспектори от детски педагогически стаи в София. Той не отговори на въпроса дали издирваното лице е непълнолетно:

„Не искаме да казваме неща, които ще доведат до изграждане на защитни версии и тези от евентуално заподозрени лица на по-късен етап. Това може да се обърне срещу нас и да минира един досъдебен или съдебен процес".

Христо Терзийски отказа да отговори и на въпроса по какъв начин е изготвен психопортрет на заснетия от камерите човек, след като качеството на записите не е достатъчно добро, за да се идентифицира конкретно лице:

„Имаме начин да изграждаме такъв психопрофил, но не е нужно да става обществено достояние това. Не разполагаме с кой знае колко на брой доказателства, с които по безспорен начин да докажем вина".

Въпреки че миналата седмица в парламента вътрешният министър заяви, че всички версии, свързани с личен или любовен мотив за убийството, са отпаднали от разследването, шефът на „Национална полиция" уточни:

„Личността на детето за нас е много важна. Това не е криминален контингент, който да има интереси в наркотици, финанси, хазарт и т.н., за да се стигне до едно предумишлено убийство. Не отпада нито една версия до окончателното приключване на работата".

Предстои днес или утре полицията отново да се обърне за съдействие към гражданите.