Обвиняемият за убийството на Георги в Борисовата градина Йоан Матев
Обвиняемият за убийството на Георги в Борисовата градина Йоан Матев / БГНЕС
"Вярвам в сина си и не се съмнявам в него", каза пред "24 часа" Сребрина Гаджева, майка на задържания за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев.

Бившата тв журналистка уточни, че разследването е в много ранен етап и за момента не иска да коментира ареста.

Задържаният за убийството на Георги в Борисовата градина остава в ареста

Криминалистите стигнали до студента по право в Югозападния университет, след като преди около шест месеца неговата съученичка Стефани Вълчанова се свързала с приятелката на убития Георги - Лора Крашевска, за да й каже, че познава младежа от записите, разпространени от МВР.

Десетина дни след убийството на момчето СДВР пусна снимки и видео, на които се вижда самотен бегач, който тичешком напуска района на пейката, където е убит Георги. Заснетият младеж бе издирван като свидетел, а не като убиец на момчето.

Приятелка на убития Георги с ключова роля за залавянето на убиеца Матев

Сега полицаи и прокурори проверяват дали директорката на частното училище "Езиков свят" Василка Николова е знаела, че нейният ученик Йоан Матев е намушкал Георги Игнатов в Борисовата градина, научи още изданието.
 

БГНЕС


Според първоначалната информация тя и преподаватели от училището разпознали Матев като самотния бегач, разпространен на снимки и видео от СДВР веднага след смъртта на момчето от Националната търговско-банкова гимназия на 2 юни 2015 г. "Те дори са го коментирали помежду си", каза в петък съдия Ралица Манолова от Софийския градски съд и остави 19-годишния студент по право в ареста.
 
Ако такива данни бъдат намерени, тя и колегите й ще бъдат обвинени за лично укривателство и могат да получат до 5 години затвор, твърди висш прокурор, работещ по случая. "Това е наказуемо деяние", коментира и психологът Младен Владимиров.