/ БГНЕС, архив
Полицейските акции имат резултат, убитите по пътищата с 43-ма по-малко, отчита главният секретар на МВР
Специализирани полицейски операции, които се провеждат на територията на цялата страна в различно време на денонощието, дават добър резултат, отчете главният секретар на МВР Младен Маринов при посещението си в Нови пазар. Той пристигна в града заедно с премиера Бойко Борисов, за да види как са ремонтирани сградите на полицейското управление и местната пожарна служба.
 
За колко от тежките катастрофи са виновни пияни и надрусани шофьори

"Целта (бел.ред. на тези акции) е да се повиши функционалността на полицейските сили и да се използва целенасочено към определен вид престъпления съобразно оперативната обстановка във всяко населено място - някъде има селскостопански райони, на друго място има гористи масиви, които са обект на престъпления. В момента голям ресурс се ползва за морските курорти", обясни той.
 
По пътищата има шофьори с глоби за 40 000 лева и с по 400 акта

По думите му добър е ефектът им и по линия на пътната безопасност. "Впечатление прави, че административно-наказателната дейност е завишена в пъти в сравнение с предишен период. Все по-често колегите се натъкват на управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици и алкохол. Въпреки това продължават пътно-транспортните произшествия", акцентира Младен Маринов.
 
У нас: Взимат ни книжката на пътя, ако имаме неплатена глоба

"Като статистика мога да кажа, че към момента имаме намаление на убитите в сравнение с период на миналата година - 43 човека по-малко. Всеки един човешки живот е изключително ценен. Същата е статистиката и при ранените, и при броя на пътно-транспортните произшествия, но това е един показател, по който трябва ежедневно да се работи“, изтъкна още главният секретар.
БТА