/ DarikNews.bg, Виктория Маджарова
С до умерен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър ще проникне студен въздух и дневните температурите ще се понижат с около 5°, преобладаващите максимални ще бъдат между 15°С и 20°С, а сутрешните ще са все още високи - предимно между 5°С и 10°С, в отделни котловини - и около нула. В София минималната температура ще бъде около 5°С, максимална - около 16°С, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 
  
Над Черноморието ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°С-18°С. Температурата на морската вода е 17°С - 18°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
  
Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа до умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и на височина 1200 метра максималната ще бъде около 12°С, на 2000 метра - около 4°С.
  
В петък ще бъде предимно слънчево, но сутринта отново доста хладно с минимални температури между 1°С и 6°С, в отделни райони - и под нулата, и максимални предимно между 13°С и 18°С. Вятърът ще е слаб, вече от изток, в котловините ще стихне, в отделни райони ще има намалена видимост.

В събота сутринта в равнинната част от страната ще е все още студено, на отделни места - мъгливо, но през деня със слаб до умерен югозападен вятър ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни. Ще бъде с разкъсана висока и средна облачност, по-значителна над Северна България. На отделни места в котловините в южната част от страната сутрин ще бъде с намалена видимост. 
НИМХ, БТА