Венцислав Дамянов по прякор Венци Боксьора е задържан отново по друго обвинение. След първоначално повдигнато обвинение на 30 септември, по делото е представен нов магнитен носител - флашка, който съдържа данни за ново престъпление. Затова е повдигнато ново обвинение за хулиганство. Това съобщиха от административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова на брифинг.

Материалите съдържат данни за извършено от него насилие и агресия спрямо няколко присъстващи на мястото инцидента. Обвиняемият затова задържан за 72 часа.

Задържаха отново Венци Боксьора след спецакция в Световрачене (ВИДЕО)

Тя уточни, че това няма общо с акцията на полицията от сряда. Предстои да бъдат докладвани материалите по това дело, което ще се случи до края на деня. Две различни досъдебни производства се водят в момента срещу него. СГС му беше определил мярка „домашен арест“ за хулиганство и за закана за убийство, а впоследствие е задържан по ново дело и ново обвинение, свързано с хулиганство.

СДВР задържа четирима за притежание на наркотици при спецакция



Деянието е извършено в края на месец юли, в присъствието на около 10 души в Световрачене. Нанасял е удари върху тях и ги е обиждал, съобщи още Зартова.

Делата срещу Дамянов ще бъдат взети под специален надзор от държавното обвинение заради високия обществен интерес и наслагването на дела, което създава обществено напрежение, посочи Иво Илиев, зам.-административен ръководител на СГП.