Велизар Стоилов: В записа няма намек за корупция, не се говори за пари
Велизар Стоилов: В записа няма намек за корупция, не се говори за пари / cнимкa: Sofia Photo Agency

Отстраненият в понеделник заместник-кмет на столицата Велизар Стоилов заяви, че при отдаването на линии от градския транспорт на частни превозвачи като ресорен кмет по транспорта се е интересувал преди всичко от това общинското дружество „Автотранспот” да вземе глътка въздух, да има промяна в цените и да се появят нови автобуси.

Стоилов коментира оповестения запис на неговия разговор с представителите на превозвачите, който доведе до оставката му, като попита опонентите си в предаването „Кой говори” на Дарик дали някъде в записа има намек за корупция. „Няма корупционност в това нещо, тъй като въобще не се говори за пари. Аз съм направил тази оперативка и аз съм основното действащо лице, което е говорило, разпореждало, викало, и даже някой нецензурни изрази съм употребявал”, каза още Стоилов относно компроматния запис.

Той уточни още, че е бил поел ангажимент пред синдикатите на Столичния автотранспорт да отвоюва две линии, точно определени номера, на бъдещия конкурс. Целта си той оправда, като обясни, че „всички кандидати в този конкурс имаха аспирации за всички 15 линии”. „В конкурса е записано, че може да се яви всяко търговско дружество. Столичният автотранспорт също е търговско дружество. Там не е записано дали да бъде частно или общинско. И на базата на този текст, аз бях обещал на синдикатите да си купят и да обслужват линиите с нови автобуси”, обясни още Стоилов.