Велчев: Скоро ще бъдат образувани дела срещу прокурори
Велчев: Скоро ще бъдат образувани дела срещу прокурори / netinfo
Очаква се много скоро да бъдат повдигнати обвинения срещу прокурори и делата да влязат в съда. Това обяви преди заседанието на Висшия съдебен съвет главният прокурор Борис Велчев. Съветът обсъжда на закрито заседание дали да бъдат уволнени двама прокурори.

Делата на прокурори срещу прокурори са много трудни, защото има една вътрешна въздържаност на прокурорите да работят по тях енергично. Въпреки това, повече от делата вървят към приключване, това каза още главният прокурор Борис Велчев.

Той коментира и искането за сваляне на имунитета на районния прокурор на Кубрат, който е забавил голям брой дела, като каза, че това е едно епидемично явление сред прокурорите в последните месеци и един вид амнистия, проявена от Прокуратурата.

Висшият съдебен съвет трябва да реши дали да бъдат уволнени двама прокурори. Това са Ангел Илиев и Цеко Йорданов. Според главния прокурор Борис Велчев те са уронвали престижа на съдебната система

ВСС гласува дисциплинарните производства да се решават на закрити заседания, като се позоваха на Закона за съдебната власт.