Василев: В много случаи ние сме слаби в тази коалиция
Василев: В много случаи ние сме слаби в тази коалиция / снимкa: Sofia Photo Agency

„През последните седем години имахме успехи, преодолявахме трудности, допускахме и грешки", каза пред делегатите министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. Той сподели мнението си по някои от най-важните за партията въпроси, между които и компромисът за създаването на тройната коалиция.

„При сегашната световна криза на НДСВ се дължи финансовата стабилност на страната ни", подчерта Николай Василев. В момента обаче България е черната овца на Евросъюза, отбеляза Василев, давайки пример с негативните публикации в чуждестранните медии и увеличението на корупцията в сравнение с 2002 година. Освен това в много сектори реформите са напълно замрели.

„Ако си направим равносметка в края на този мандат, може би ще оценим правителството като средно успешно, а не като реформаторско", каза още Василев.

Партията също има проблеми" отбеляза министърът и посочи, че на някои места в страната членове на НДСВ са уволнявани по политически причини, отнемат се и партийни клубове.

„Тройната коалиция не е осем-пет-три, а често е осем плюс три минус пет, защото ние в много случаи сме слаби и безлични в тази коалиция" каза още Василев. „От безхарактерни партии нужда няма, НДСВ трябва да бъде партията на промяната," завърши изказването си Николай Василев.