Ваньо Танов поема лично организацията на работата на Капитан Андреево
Ваньо Танов поема лично организацията на работата на Капитан Андреево / снимки: БГНЕС
Ваньо Танов поема лично организацията на работата на "Капитан Андреево"
80066
Ваньо Танов поема лично организацията на работата на "Капитан Андреево"
  • Ваньо Танов поема лично организацията на работата на "Капитан Андреево"

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов ще отговаря лично за организацията на работа на граничния пункт "Капитан Андреево". Причината е, че в момента на границата има 28-километрова опашка от тежкотоварни автомобили, които чакат с дни за влизане в България. Превозвачите се оплакаха от бавното преминаване на пункта, което носи сериозни загуби на бранша. Самото забавяне се дължи на организационни и мотивационни проблеми, обясни финансовият министър Владислав Горанов.

След среща между представители на превозвачите и Агенция „Митници", на която присъстваха финансовият министър Владислав Горанов и колегата му с ресор транспорт Ивайло Московски, бе взето решение митничар номер едно Ваньо Танов да отиде на ГКПП „Капитан Андреево", където лично да ръководи работата на пункта.

Ваньо Танов поема лично организацията на работата на "Капитан Андреево"
netinfo

Ще бъде увеличен и броят на служителите, въпреки че според Владислав Горанов те и в момента са достатъчно и дори са твърде много. Горанов уточни, че проблемите на границата се дължат на натрупани проблеми между българската и турската митница. И в момента се налага служителите на българската митница да вършат част от работата на турските си колеги по отношение на транзитните превози и именно това води до забавяне. Има обаче и мотивационни проблеми със служителите, каза Горанов. По думите му, голяма част от митничарите, които виждат промените и новите условия на работа, може да са демотивирани.

Това потвърди и директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов. Според него не става дума за бойкот, но митничарите искат да покажат колко са важни и колко нещата зависят от тях.

Очаква се настоящите проблеми на границата да бъдат решени до седмица, а за трайно решение по въпроса може да се говори едва след като за трайно решение по въпроса може да се говори едва след като се проведе среща с турските власти.