/ iStock/Getty Images
През следващото денонощие ще продължи на много места в страната да има краткотрайни валежи с гръмотевици. По-значителни ще са валежите отново през нощта в Централна България, а по-късно през деня те ще започнат да спират, а облачността да намалява. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури между 23 и 28, в София около 23 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на въздуха ще е 26-28. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 

iStock/Getty Images



Над планините облачността също ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Хладно, с максимална температура на височина 1200 метра - около 18, на 2000 метра - около 12 градуса.

В средата на седмицата въздушната маса над страната временно и относително ще се стабилизира. Ще има повече слънчеви часове; но около и след обяд все още са възможни и превалявания, вече на малко места и краткотрайни. Температурите ще се повишат и максималните ще са около и над 30 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА