В сряда над страната ще има променлива облачност, над много райони по-често значителна, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен северозападен вятър. През деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, в София около 1 градус. Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще се увеличи и през по-голямата част от деня ще бъде значителна. На отделни места е възможно да прехвърчи сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

2021 година се нарежда сред седемте най-топли в историята

Над планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен северен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около минус 3 градуса, на 2000 метра - минус 8 - минус 9 градуса.

В четвъртък ще духа запад-северозападен вятър, в Дунавската равнина и източните райони - умерен. В петък вятърът временно ще бъде от запад-югозапад и дневните температури в много райони ще достигнат 8-13 градуса. Сутрешните ще са между минус 4 и 1 градуса. Облачността ще е променлива, в четвъртък - по-често значителна, без съществени валежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ