В Кърджали няма нагласи за отцепване от държавата, заяви Касим Дал
В Кърджали няма нагласи за отцепване от държавата, заяви Касим Дал / снимка: БГНЕС, архив

„За съжаление аналогията, която направи Сергей Станишев като сравни Кърджали с Крим, говори за комплексите на нашите политици".

Това заяви в студиото на „Събуди се" по Нова телевизия лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Касим Дал.

Той категорично заяви, че в Кърджали няма настроения за отцепване от държавата и дори по време на Възродителния процес не е имало такива.

"Политиците са безотговорни и когато изстрелват думи, не виждат къде могат да улучат", добави Дал.

По думите му хората в Родопите са съгласни да участват в референдум, но не и по темата, за която се заговори напоследък. Въпросите, които биха решили с гласа си, са по-скоро битови, отколкото политически. Сред актуалните проблеми, жителите на Кърджали поставиха работните заплати, чистотата, работата за младите и безработицата.

„Хората говорят за това, което ги вълнува. Не за това, за което говорят политиците. Това означава, че те са се откъснали от тях и въобще не знаят за какво става дума", заяви Касим Дал.

Според Дал в последно време гласовете за ДПС са спаднали с около 50%. Той обвини депутата от движението Йордан Цонев като пряко отговорен за купуването на гласове във Варна като водач на местната депутатска листа.

Днес Реформаторският блок ще утвърди и обяви своите кандидати за евродепутати. Очаква се листата да оглави лидерът на Движение „България на гражданите" Меглена Кунева. Светослав Малинов от „Демократи за силна България" също може да застане начело или на втора позиция в листата. От партията на Касим Дал като кандидат се спряга Корман Исмаилов.

Източник: NovaNews.bg