Все още се чакат резултатите от иззетата кръвна проба
При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. "Черни връх" е открит амфетамин. Това съобщи пред БНТ зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров.

Заради това предстои на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвинение.

Семерджиев: Не разбирам в какво съм обвинен, бях отвлечен и не помня нищо


"Утре това ще стане публично достояние в залата на Софийския апелативен съд, ще представим доказателства. Още нямаме резултат от иззетата кръвна проба, но иззехме достатъчно количество кръв въпреки неговата съпротива", заяви Тодоров.

Назначена е втора експертиза. Ако се окаже, че той самият е бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до 20 години, допълни Ясен Тодоров.

Депутатите изслушват МВР за катастрофата и връзките на Георги Семерджиев

"Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била с него в колата, но е доказано, че след катастрофата тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие. Установени са данни за връзки на Георги Семерджиев със служители на МВР, заради това прокуратурата разследва за т.нар. полицейски чадър. Свързаността му с други лица и евентуална престъпна дейност най-вероятно ще бъде разглеждана в отделно досъдебно производство", уточни Тодоров.

С оглед на действията ѝ след ПТП-то може да се предполага, че тя със свои действия е улеснявала Семерджиев в неговата дейност. Мисля, че отношенията между Семерджиев и Радева са лични. Имаме информация и в тази насока, заяви Ясен Тодоров.

Докъде стигна разследването за фаталната катастрофа в София

Той заяви, че са иззети всички видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова, ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.
 
БНТ