В карантинните хотели на морето вече има настанени, местата за болните са достатъчно - това заяви пред NOVA министърът на туризма Стела Балтова.

Сезонът до този момент върви благоприятно въпреки епидемията. Предстои сериозен анализ на картината с препълнените курорти по морето, допълни още министърът.

И в София се очаква да има карантинни хотели

„Трябва да се помисли по какъв начин ще се подходи през следващия сезон, за да има паркоместа и за тези, които идват с автомобили по морето. Това са не само българи. Туристи от съседните държави също идват с автомобили. Трябва да се направи ново управление на плажните ивици, за да има места за всички“, посочи Балтова.

Делът на българите тази година е около 1.7 млн. за последните 3 месеца спрямо чужденците, уточни министърът на туризма.

Здравният министър: Ще затегнем мерките, когато страната ни влезе в оранжевата зона

„2021 година е много по-трудна от предишната, но благодарение на спазване на правилата и указанията, ние успяхме да постигнем България да се намира в „зелената зона" много дълго време. Убедена съм, че българските предприемачи в туристическия сектор и авиопревозите ще заслужат овациите, както ги заслужиха лекарите и учителите. Сезонът върви благоприятно и считам, че ще успеем да го доразвием така, както е в момента до края на месец август, а защо не и през септември“, добави министър Балтова.

Близо 900 нови случая на COVID-19 за последното денонощие, 15 души са починали

От миналата седмица са започнали проверки по морските ни курорти за това дали се спазват мерките срещу коронавируса, коментира още тя.