Случаят с убийството на 44-годишния Пейо Пеев, за който обвинени са съпругата и тъщата му, се заплита с всеки изминал ден. Очевидно сложните отношения в семейството не са маловажна част от конфликта, завършил с фатален край.

"Убийството в "Драгалевци" е изключително тежко престъпление. Разследването е в начален етап и започва по сигнал на бащата на жертвата, тъй като е нямал връзка с него. Със следи за палеж, опит за заличаване на трупа, за унищожаване на автомобила. Иззет е и видеозапис, но да го оставим на разследващите, за да преценят. Записът е смущаващ и е в рамките на около три минути", това съобщи пред БНТ главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев.

"На Габриела е наложен домашен арест за момента, за да си гледа детенцето. Вече има заповед на директора на Дирекция "Социално подпомагане" на базата на доклад на отдел "Закрила на детето" спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за временно отглеждане на родителите на Пейо. Очаква се прокуратурата да поиска постоянно "задържане под стража" за Габриела", посощи още Коцев.

По думите му има подозрения, че са замесени и други лица, като е образувано досъдебно производство за лично укривателство.

"Търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, за броя на участниците, за всички лица, които са замесени в това брутално престъпление", допълни главният секретар на МВР.

Той уточни, че според анализите по всяка вероятност убийството е извършено в четвъртък на 18 януари вечерта, непосредствено след срещата на Пейо Пеев с неговата съпруга и нейната майка, като колата е открита в района на "Драгалевци" малко по-късно същата вечер.

Велико Минков: Бях ужасен, че синът ми е в ръцете на убийци - собствените му майка и баба

Междувременно Велико Минков, който се бори да бъде признат като биологичен баща на бебето на Габриела Славова, написа прочувствен пост в социалните мрежи. Той благодари на майката на покойния Пейо, в чието убийство са обвинени Габриела и майка й Красимира Трифонова. Именно на нея са дадени за временно отглеждане 6-годишната дъщеря на убития и 4-месечното бебе, за което Минков твърди, че е негов син. По силата на закона, като съпруг на Габриела, убитият Пейо Пеев е официален баща на двете деца. Той обаче е имал намерение по съдебен път да признае, че Велико Минков е биологичен баща на детето, съобщи неговата адвокатка.

"Тези дни се превърнаха и във въртележка от страх, че синът ми е в ръцете на убийци - които, за съжаление, са собствените му майка и баба, после радост, че е изведен от жилището на тези свръхопасни хора, уплаха къде е всъщност и кой се грижи за него и накрая глътка спокойствие, че се оказа в доста по-сигурни ръце, отколкото тези на собствената му майка, Габриела. Иванка Пеева, благодаря ти безкрайно за грижите, които полагаш в момента за моя невръстен син!", написа Минков във Фейсбук и допълни, че ще бъде наистина спокоен, когато грижите за бебето бъдат поверени на него. Той благодари за подкрепата, която е получил от приятели, познати и непознати.
 

Криминалният психолог и психотерапевт Светлана Димитрова направи пред NOVA анализ на профила на двете жени. По думите й Габриела Славова-Пеева е жертва на майка си Красимира Трифонова и оттам идва целият проблем.

„Говорим за личностно разстройство. Профилът на майката е психопатичен, с дефектите на характера, с тази социопатия, която се развива с години в хода на нейното формиране като личност. Имаме обезличаване на персоната на бащата много преди да се случи убийството. Може да говорим за различни аднормни потребности на личността на майката. Такива хора не изпитват съжаление. В тези случаи имаме нарушена функция на един център в хипоталамуса в мозъка, свързан с емпатията”, поясни тя.

Димитрова обясни кои са белезите на подобно разстройство.

„Това е човек, който ще се опита да ви обезправи. Той няма да ви приеме като равен, ще ви привлече, ще бъде атрактивен, внимателен за това как ще реагирате и в крайна сметка - манипулативен”, каза още психологът.

Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено е убит 44-годишният Пейо Пеев, който е седял на шофьорското място в автомобила. Причината за смъртта му е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест. Съдът остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Пеева бе освободена под домашен арест с мотива, че трябва да се грижи за малкото си бебе. Самата тя, обаче, обяви пред журналисти, че не знае къде се намират децата й, разговаряйки с медиите през затворената врата на дома си.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook и ни последвайте в Instagram
nova.bg, БНТ, facebook