Бракът между убития Пейо Пеев и Габриела Славова е бил фиктивен и двамата никога не са живели заедно. Това заяви пред NOVA адвокатът на жертвата Миглена Балджиева.

Той е посещавал два пъти кантората ѝ по повод дело, заведено срещу него, съпругата му Габриела и 4-месечното им дете. Претенцията била от страна на Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето.

Миглена Балджиева допълни, че Пейо не е коментирал конкретни заплахи с нея, но "се чувства некомфортно в тази ситуация, както и че е ограничен".

На 10 януари получих съобщение от него, каза адвокатът. То гласеше: „На 7 януари след 22 часа, се срещнах с Габриела по нейна инициатива. Беше ми малко странно, след като бях говорил с майка ѝ и не видях детето следобеда, но реших от любопитство да видя какво е измислила сега. За моя голяма изненада се държа съвсем нормално, дружелюбно и нито дума за случката от следобеда”. Адвокатът обясни, че въпросната случка е ново възпрепятстване на контакт с детето му.

Мъж, твърдящ, че е баща на второто дете на Габриела: Получавах „смразяващи съобщения” (ВИДЕО)

Съобщението, изпратено до юриста, продължава така: „Жалко, че бях толкова наивно невнимателен. Донесе две бурканчета с топъл шоколад, което прави и друг път. За съжаление нямам спомен дали съм изпил цялото количество, но в един момент усетих, че нещо ми се премрежва погледът и се замайвам. Доста трудно се прибрах по спомен, слава Богу – безаварийно. Баща ми ме видя и помисли, че съм пил дори. Сутринта те с майка ми ме събудиха за срещата и още не бях добре. След това тръгнахме към провинцията. Баща ми шофираше, а аз непрекъснато се унасях в сън. Почти целият понеделник мина така. Говорих с полицаи, че се съмнявам, че съм бил упоен или дрогиран. Те казаха, че това може да се хване поне 2 седмици или месец при тест. Днес бях и на лекар, утре сутрин ще си правя пълни изследвания дали и какво имам в тялото. Абсолютно съм сигурен, че Габриела нарочно го е направила и сигурно е искало да стане нещо – да ме хванат и да ме изкарат наркоман, за да ме ограничи за детето. Това мисля, че е изключително сериозно положение, но полицаите казаха, че и да подам жалба, само ще я разходят. Но може би е добре да я дам. След тази среща не съм я чувал по телефона, само си пишем. Аз я отбягвам, а тя е много активна и доста пъти пита как съм. Натиска и пак да се виждаме – нещо да правим през уикенда с детето. Използва го в момента много за манипулация. Честно казано не знам как да се държа в момента, но желание за срещи нямам, а и не знам какво друго може да се опита да ми спретне. Сега не шофирам, за да няма допълнителни усложнения”.

Според Миглена Балджиева Пейо категорично е бил жертва на психологическо насилие от страна на майката на детето му. „Бил е в много трудна ситуация и за него е било много трудно да вземе решение дали да търси истината”, коментира юристът.

Припомняме, че жената на убития мъж има две деца. Първото е припознато от Пейо Пеев, а второто се счита за негово, тъй като седмици преди да се роди, двамата встъпили в официален граждански брак. Велико Минков обаче твърди, че е биологичен родител на 4-месечното бебе на Габриела Славова. Той имал връзка с майката, която приключила, докато тя все още носела сина му в утробата си. 
 

Междувременно стана ясно и, че 54-годишната Красимира Трифонова, която беше задържана за убийството на зет си Пейо Пеев, е обвинила свой колега в сексуален тормоз.

Красимира е дългогодишен дипломат и бивш консул на България в Тайланд. През 2010 г. името на неин колега - посланикът в азиатската страна Камен Величков, е замесено в скандал за сексуален тормоз. Обвинява го самата Красимира, с която работят заедно. Тя подава жалба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в длъжност през 2008 г. Така той е отзован от поста, а дипломатическата служба е закрита.

Според журналиста Юлиана Методиева, тогава близка до семейството на Камен Величков, след жалбата на Трифонова, той бързо е бил отзован, още преди Комисията по дискриминация да излезе със становище.

„Величков е човек от най-ранната фаза на българската дипломация. Бил е селектиран от президента Желев заради отличните си качества. Той първо беше консул в Израел, а после - посланик в Хага. Комисията по дискриминация го реабилитира по обвинението в сексуален тормоз”, каза Методиева в ефира на „Здравей, България”.
По думите ѝ има данни, че по време на работата си в посолството Трифонова се е държала зле със служителите и е използвала визитни картички, които не отговаряли на нейния ранг.

Аз продължавам да се питам кой имаше интерес да отстрани Камен Величков от неговата дипломатическа кариера. Той представляваше България отлично. Министерството на външните работи е длъжник на семейството му”, добави Юлиана Методиева.