Убиха бизнесмен посред бял ден в София
95854
Убиха бизнесмен посред бял ден в София
  • Убиха бизнесмен посред бял ден в София
49-годишен бизнесмен загина след стрелба посред бял ден в София. Петър Христов е бил прострелян на улица "Ралевица" в кв. „Манастирски ливади“. Мъжът е бил откаран в болница, където по-късно е починал. Христов е собственик на фирмата за млечни продукти "Лактима".

Мъж загина след стрелба в столичния квартал "Манастирски ливади"
БГНЕС

Стрелбата станала пред офис минути след 10 часа. По информация на NOVA са произведени общо 8 изстрела, като един от куршумите е улучил Петър Христов в гърдите. Раненият е откаран от шофьора му в тежко състояние във ВМА. Въпреки оказаната лекарска помощ, е починал 30 минути по-късно, отбелязват от лечебното заведение.

Мъж загина след стрелба в столичния квартал "Манастирски ливади"
БГНЕС

Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови Искър

Непосредствено след стрелбата районът на местопроизшествието бе отцепен заради оглед. Няма заловен за престъплението.

Мъж загина след стрелба в столичния квартал "Манастирски ливади"
БГНЕС

Една от версиите е, че бизнесменът е прострелян от автомобил, който го е чакал пред офиса му, отбелязва БТА.

Мъж загина след стрелба в столичния квартал "Манастирски ливади"
БГНЕС

Според друга версия, цитирана, от "24 часа", стрелецът е бил в съседна сграда, която е недовършена и все още по нея текат ремонтни дейности.

Петър Христов (вдясно) при откриването на спортна база във Велико Търново през април 2016-а заедно с кмета на града Даниел Панов и спортния министър Красен Кралев
netinfo

Бизнесменът Петър Христов е роден през 1968 г. в Силистра, но е израснал във великотърновското село Самоводене. Учил е във Висшето военно училище в старата столица, магистър по финанси е в Свищовската академия. Изучаваше и право във Великотърновския университет. Семеен е, има две деца. Има и брат, който също се занимава с бизнес.

В старата столица Петър Христов развива успешен бизнес. През 1996 г. той приватизира бившото предприятие "Млечна промишленост" във Велико Търново, като днес в компанията е въведен съвременен процес на организация на производството и в нея работят около 100 души. Бизнесменът
е в Съвета на директорите на холдинг „Пропъртис Мениджмънт Груп”, който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултантски компании. Христов е известен с мащабната си дарителска дейност.

Повече за бизнесмена вижте тук