Турският прокурор идва на посещение у нас, ще обсъжда с Цацаров бежанската криза
Турският прокурор идва на посещение у нас, ще обсъжда с Цацаров бежанската криза / БГНЕС, архив

Главния прокурор на Република Турция Мехмет Акарджа пристига на двудневно официално посещение у нас.

Визитата е в рамките на подписаното през 2014 г. Споразумение за сътрудничество между Главната прокуратура към Касационния съд на Република Турция и Прокуратурата на Република България.

Документът предвижда обмен на информация и добри практики между прокуратурите на двете държави, периодични двустранни срещи и провеждане на обучения.

Тема на разговорите между Мехмет Акарджа и главния прокурор Сотир Цацаров ще бъдат бежанската криза, терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателно-правни въпроси.

Клип с граждани, задържали мигранти, разпали социалните мрежи (ВИДЕО)

В рамките на посещението са предвидени срещи с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и с вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева. Делегацията ще посети и Пловдив.

Борисов: 300 военни пращаме допълнително да охраняват границата (СНИМКИ)

Заради визитата пък в София ще има промени в движението. Забранява се престоят и паркирането на улица "Гурко" откъм Телефонната палата, на улица "Шести септември" между "Генерал Паренсов" и "Гурко" и на булевард "Витоша" между "Алабин" и "Позитано".

Източник: БГНЕС