Започва делото срещу Георги Семерджиев, който предизвика катастрофата на столичния бул. „Черни връх”, при която загинаха две млади жени. За 19 декември от 15.00 ч. е насрочен старта на същинския съдебен процес срещу него.

Георги Димитров


Общата стойност на паричните искове срещу него е около 750 хил. лв., като основни ищци са родителите и братята на Хариет Стефанович, всеки един от които са предявили граждански иск към Семерджиев на стойност от 250 000 лв. Исковете ще бъдат разглеждани в хода на съдебното дело, което ще е в Софийския градски съд. Роднините на другото починало момиче - Христина Дилева, поискаха само да са частни обвинители.

Адвокатът на Семерджиев поиска домашен арест за клиента си. Защитата твърди, че има допуснати нарушения в обвинителния акт.

Георги Семерджиев
Георги Димитров

Той ще отговаря за още 5 престъпления.

Обвинен е, че е карал с включена полицейска лампа, със скорост над 166 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът му е преминал на червен светофар.

Георги Димитров

Семерджиев избяга от мястото на престъплението, а от МВР разкриха, че полицаи са съдействали за укриването му.

Георги Семерджиев
Георги Димитров

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък.

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Случаят предизвика и редица рокади в СДВР.

БГНЕС