"Има образувани 44 дисциплинарни производства срещу полицаи, покровителствали Семерджиев". Това заявки в интервю за NOVA главният секретар комисар Петър Тодоров

"Тези дисциплинарни проверки имат срок от 3 месеца. През декември ще стане ясно какво ще стане с тези служители", посочи Тодоров. "Вадим нашите гнили ябълки и имаме волята да продължим тази политика", заяви той и призова и другите институции, които имат "данни за такива служители" да последват техния пример. 

Седемте началници на районни управления, които бяха свалени от постовете си, не са само заради случая "Семерджиев". "Преди това е имало голяма проверка на районните от страна на Главна дирекция "Национална полиция" и Инспектората. В хода на проверката бяха констатирани редица пропуски. Всички те, включително и случая "Семерджиев", доведоха до това решение", обясни комисар Тодоров. "Искам дебело да подчертая, че проблемите са натрупани с години", заяви той.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви по-късно днес, че дисциплинарните производства  вървят към приключване и ще бъдат наложени различни наказания.

"Повече лица, срещу които да има проверки, едва ли ще има. В следващите дни и до няколко седмици всички производства ще приключат", увери Демерджиев

Повече гледайте във видеото.
NOVA