/ БГНЕС, архив
Лидерът на  „Има такъв народ“ Слави Трифонов направи коментар по повод оттеглянето на кандидатурата на Мария Габриел от ГЕРБ за министър-председател.

"След поредица от безумни, глупави и унизителни обрати, днес стана ясно, че най-вероятно, логично и с облекчение отиваме на избори. Следващият мандат ще отиде в ПП/ДБ. Тях, напълно логично, никой няма да ги подкрепи. Третият мандат, в когото и да отиде - той ще го върне и така, съвсем правилно, отиваме на избори", написа той във Фейсбук.

"Да, има хора, на които това не им харесва, но уважаеми приятели това са хора, които се страхуват от избори, което съвсем логично означава, че се страхуват от демокрацията. 
Защото, когото и от тези хора да питате: „защо се страхува от избори“, той ще избълва един куп лъжи, но всъщност, той се страхува от резултата от тези избори, а всъщност - няма никакво значение дали се страхува или не се страхува, защото така или иначе си заминава", пише още той.

По думите му, най-после, тази агония е приключила и според него тя не е била обидна само за участниците, а най-вече обидна за хората, които освен наблюдатели са и избиратели.

Той се обърна към българските граждани и заяви: "Абсолютно съм сигурен, че вие заслужавате уважение, благодарност и най-вече заслужавате съвсем друга политическа класа, която сега се надявам да си изберете на следващите избори. Гласувайте с разум, бъдете умни, за да бъдете силни. Вие сте на ход".ю



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня