Трайков: Усещам огромната отговорност от надеждите на хората
Трайков: Усещам огромната отговорност от надеждите на хората / БГНЕС

В момента единственото, което усещам, е, огромната отговорност от надеждите на хората да се боря и в бъдеще за посланията, които отправих. Това каза пред Дарик кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Той отказа да коментира социологическите прогнози, направени на база екзит пол. Не гледам за тези избори като на партийно преброяване, категоричен е Трайков.

Даниел Вълчев: РБ взе повече от 200 000 гласа на изборите

На въпрос дали ще се ангажира с партия вдясно със силата на гласовете от настоящия първи тур от вота, Трайков бе категоричен, че няма никакво предварително намерение да обдсъжда форми на участието си.

Радев и Цачева продължават в битката за "Дондуков"2

На въпрос дали ще отправи призив към избирателите за втория тур на изборите, Трайков посочи, че избиратилите му са мислещи хора и е сигурен, че нито един от тях не е гласувал без да знае защо го прави. Имал си е основателна причина да го прави и тя в много голяма степен е свързана с нашата мажоритарна кандадатпрезидентска двойка, смята той.

Трайков даде ясно да се разбере, че той не би гласувал за Румен Радев на балотажа, а по думите му Цецка Цачева трудно би го убедила.

Още коментари след първите резултати от вота:

Десницата трябва да започне на чисто, смята Радан Кънев

Калфин: Ако АБВ и БСП бяха в коалиция, резултатът щеше бъде по-впечатляващ

Горанов: Няма единна позиция в ГЕРБ за подаване на оставка

Павлова: Няма причина за оставка, вярваме, че ще сме първи

Борисов събра част от министрите в централата на ГЕРБ

Марешки: Няма да подкрепя никого на балотаж