Павлова: Няма причина за оставка, вярваме, че ще сме първи
Павлова: Няма причина за оставка, вярваме, че ще сме първи / БГНЕС, архив

"Нямаме нагласата да коментираме резултати, защото такива няма", коментира регионалната министърка Лиляна Павлова, цитирана от "24 часа".

Тя бе първият представител на ГЕРБ, който коментира изборните резултати. "Аз и всички в ГЕРБ сме оптимисти, защото виждате че разликата се стопява.

Факт е, че премиерът каза, че ще подаде оставка, но докато няма резултати, ние вярваме, че ще сме първа политическа сила. В момента няма основания и причина да се подава оставка. Залагали сме да водим позитивна кампания и истинна. Други кандидати осеяха кампанията с жесток популизъм", заяви още Павлова.

Битката за "Дондуков 2": Цецка Цачева и Румен Радев отиват на балотаж

Виждаме, че имаме една важна подкрепа, която ни дава увереност да продължим. За първи път от 10 години България е в подем и икономически пик, не трябва да го загубим, заяви още регионалната министърка.

Балотажът ще е спорен и ние ще търсим подкрепата на всички избиратели. Балотажът е за евроатлантическата ориентация и нашия опонент, който ще доведе държавата до нестабилност, заяви още Павлова.

Хората трябва да изберат държавата да се развива или да се обърне към неяснотата, допълни тя. Ако потърсим подкрепата на ДПС, това означава да управляваме след това с тях , а това не е позицията на ГЕРБ, каза министърката на въпрос дали ГЕРБ ще търси подкрепата на ДПС за балотажа.

Още коментари след първите резултати от вота:

Горанов: Няма единна позиция в ГЕРБ за подаване на оставка

Борисов събра част от министрите в централата на ГЕРБ

Марешки: Няма да подкрепя никого на балотаж

Калфин: Ако АБВ и БСП бяха в коалиция, резултатът щеше бъде по-впечатляващ