Тошко Йорданов от ИТН определи днешния ден като "позорен", тъй като депутатите започват работа в бившия Партиен дом.

"Днес е един позорен ден от най-новата българска история, защото Народното събрание започва работа не в сградата на Народното събрание, а в централата на Българската комунистическа партия", това каза в декларация председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Днес започва есенната сесия на парламента.

Никой в тази страна не нарича тази сграда Народно събрание, всички я наричат Партийния дом, защото тя е точно това – Партийния дом на БКП, добви той.

В следващия месец, месец и половина може да очакваме оставката на правителството, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Управляващото мнозинство не върши работа. Какво може да очакваме - най-вероятно същите глупости, които направихме в месеците, в които работихме. Всичките приети закони подлежат на поправка. Депутатите трябва да правят качествени закони, а те видимо не правят, добави Йорданов.

Надявам се промяната на референдумите да се случат, но има голямо мнозинство начело с Пеевски, което ще пише Конституцията и ще видим дали нашите закони ще бъдат приоритет в пленарна зала. Внесли сме и проект за ограничаване правата на главния прокурор, прякото му избиране от хората, но ще видим. Има една голяма сглобка, която не е добре смазана, ще видим как работи през тази пленарна сесия”, каза Станислав Балабанов от ИТН.

Борисов: Ние не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, а за да свършим работа

Входирали сме законопроекти за съдебната реформа, реформа на Закона за прякото участие на гражданите и се надяваме да бъдат обсъдени в зала”. Това заяви Павела Митова от ИТН. Тя обясни, че дълбоко се съмнява да издържи коалицията, засега имат общи интереси.

“Ще бъдем конструктивна опозиция, която ще гласува всичко, което е рентабилно за българското общество”, каза още Павела Митова.
БГНЕС