Депутатите се събраха точно в 09:00 ч. и след химна на България и Европа удари звънецът на първото заседание след лятната им ваканция.

Есенният политически сезон стартира и на ново, но реално старо и вече познато работно място - в сградата на бившия Партиен дом на площад "Княз Александър I", заради много нужен ремонт на традиционната сграда на жълтите павета.



Народните представители стартираха с декларации на отделните парламентарни групи и се очертава да продължат ударно - с парламентарен контрол и изслушване на министри. Промени в Наказателния кодекс, военната помощ и евентуален „ремонт“ на Изборния кодекс също са сред предстоящите задачи през следващите дни.

Народно събрание
Георги Димитров

Народно събрание
Георги Димитров

Депутатите веднъж прекъснаха ваканцията си това лято, като се събраха и приеха промени в Закона за защита от домашното насилие след фрапиращия случай от Стара Загора и обезобразената с макетно ножче Дебора Михайлова.

Предстои да стане ясно и дали ще има лидерска срещу между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, след като си отправиха взаимни критики задочно.

Народно събрание
Георги Димитров

Народно събрание
Георги Димитров

Според председателя на парламента Росен Желязков организацията в сградата на Партийния дом ще е много по-оптимална, защото на едно място ще бъдат и комисиите, и парламентарните групи, и ръководството на парламента, а има и доста по-съвременни и добри условия за работа.

Така в следващите три години народните избраници ще заседават на броени метри от Президентството и Министерския съвет.