/ Продължаваме Промяната
"Продължаваме промяната" излязоха с позиция, в който призовават лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да избере дали да запази влиянието на президента или дава шанс на парламента да решава съдбата на сигурността в България.

"Всеки път, когато стане дума за назначените от Радев служби, той реагира агресивно. Затова е важно Борисов да направи избор - запазва ли влиянието на президента или дава шанс на българския парламент да решава съдбата на сигурността в България и да носи своята отговорност за това", заявиха от партията на своята Facebook страница.

"Ако искаме сигурност в България, това е единственият начин - законови промени в службите за сигурност. За да може държавата да гарантира сигурността на хората и икономиката", посочват от ПП.

Денков: Всяка критика на Борисов към кабинета е критика и към хората, номинирани от ГЕРБ

Поводът за позицията вероятно е изказването на Борисов от събота, който намекна за излизане от "сглобката". В неделя пък, държавният глава Румен Радев отговори задочно на съпредседателят на ПП Кирил Петков, който призова ГЕРБ да решат дали са с президента или са в подкрепа на реформи в службите за сигурност.

"Изказванията на партийни лидери напоследък ясно ни показват, че се движим към някаква политическа гротеска. Г-н Петков явно е забравил, че той, а не аз, е в коалиция с г-н Борисов и г-н Пеевски", каза президентът Румен Радев в неделя.

Ден по-рано, лдиерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък разкритикува управляващите за смяната на кадрите. "Упреците към управлението са много, поголовно сменят кадри. Ще видим как ще продължим да участваме в тази „сглобка“, добави той.

Радев: Г-н Петков е забравил, че той, а не аз, е в коалиция с Борисов и Пеевски

"Вътрешният министър заслужава да бъде питан защо смени и кой го накара да смени ръководители на областни структури, посочи още Борисов и добави, че се сменят бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания (ДКК) и ръководствата на много други структури", заяви още Борисов.