/ БГНЕС
Вътрешният министър Валентин Радев за инцидента на „Тракия”
97630
Вътрешният министър Валентин Радев за инцидента на „Тракия”
  • Вътрешният министър Валентин Радев за инцидента на „Тракия”
ТИР се преобърна на магистрала „Тракия“ в посока Пловдив и причини огромно няколко часово задръстване. Цистерна, пълна с олио, препречи всички пътни ленти. Няма пострадали при инцидента, а движението в момента е нормално.
 
Инцидентът стана малко след 09:30 ч. ТИР-ът се е преобърнал на пътното платно на 10-и километър. В момента се изясняват причините.

Двама души загинаха при катастрофа с ТИР на магистралата до Пловдив
 


Движението към Пловдив за леки автомобили се пропускаше само в аварийната лента, беше организиран и обход през Вакарел. Около обяд от АПИ съобщиха, че е възстановено движението в посока София, при км 10. В посока Пловдив леките автомобили преминаваха в активна и аварийна лента. Тежкотоварният трафик бе пренасочен по обходен маршрут през Нови Хан и пътен възел Вакарел.
 
Към 17 часа цистерната на ТИР-а, пълна с олио, е преместена от пътя, съобщи пред Дарик вътрешният министър Валентин Радев. Той се извини на гражданите за неудобството от огромното задръстване и каза, че за в бъдеще ще има промени, за да може държавата да реагира, а не да се чака частна фирма при подобни инциденти.

23 май: Катастрофа между ТИР и автобус на входа на София, има пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Гражданите страдаха и то доста часове. С премиера и министър Нанков решихме, че може би ще има нужда от промени в законодателството. Не може гражданите да чакат една частна фирма. Случват се инциденти, бяха запушени всички ленти и ние, държавата, нищо не можем да направим, защото частната фирма има застраховки и ред други условности. За в бъдеще ще има промени, за да може да реагира държавата - говоря за Агенция "Пътна инфраструктура", Министерството на регионалното развитие, Министерството на транспорта или КАТ да направим така, че веднага да отместваме такива машини, за да не страдат гражданите. Това ще ни е поуката от този инцидент", каза Валентин Радев.