Тежка катастрофа между автобус и товарен автомобил при Траянови врата
Тежка катастрофа между автобус и товарен автомобил при Траянови врата / снимка: DarikNews, архив
Тежка катастрофа между автобус и товарен автомобил при Траянови врата
31298
Тежка катастрофа между автобус и товарен автомобил при Траянови врата
  • Тежка катастрофа между автобус и товарен автомобил при Траянови врата

16 души пострадаха при катастрофа на автобус с товарен камион на автомагистрала „Тракия". Шофьорът на автобуса и още двама пътници са с опасност за живота, други шестима са приети в болница. Инцидентът е станал малко преди тунела Траянови врата в посока София. В автобуса, който е изпълнявал редовна линия Пловдив - София, са пътували 31 души.

Рейсът е тръгнал в 6.00 часа за столицата, час по-късно един от бетонните панели на товарния камион се врязва в автобуса, разказва една от пътничките Инна Богданова. Разказът й може да чуете в прикачения аудиофайл. "Автобусът е доста смачкан", каза за Дарик дежурният в Националния медицински координационен център Божидар Лазаров. 

33-годишният шофьор на автобуса Трифон Кръстев е настанен в реанимацията на Окръжна болница. Той е на апаратно дишане и с опасност за живота. Лекарите се борят и за живота на 38-годишна жена, която е с черепно-мозъчна травма. В „Пирогов" е приет стюарда на автобуса, той е 42 години и по думите на д-р Стоян Сопотенски е в много тежко състояние. На скенер е установено, че мъжът има тежка черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош, фрактури на крайниците. Има реална опасност за живота му, посочват от „Пирогов". В спешния институт са приети и още две жени, едната - на 23 години, която след преглед е освободена за домашно лечение. В 11.15 ч. в спешния кабинет по неврохирургия на института е постъпила и 52-годишна жена, също пътувала в автобуса.

Четирима са загинали при катастрофи през последното денонощие. В страната са станали 17 произшествия. Ранените са 22, като за един от тях има опасност за живота. От началото на годината в страната са станали 3305 тежки пътни инцидента, при които са загинали 394 души.