Ограничено е движението на всички автомобили през прохода Троян - Кърнаре поради влошаване на метеорологичните условия и паднали дървета на пътното платно.
 
Проходът "Петрохан" също остава затворен. Снеговалежът и нападалите от тежката листна маса дървета ограничиха движението и на пътя Шипково - Рибарица в Ловешка област, съобщи председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който в момента е на Троянския проход. На място е и областният управител на Ловеч Георги Терзийски.
 
Пампорово побеля

Екипи на Областното пътно управление, Регионалното управление "Пожарна безопасност и защита на населението", от горските стопанства и доброволци работят за разчистването на Троянския проход.
 

БГНЕС


Първи сняг в планините около Кюстендил

"Има екипи както от Троян към Беклемето, така и от южната част, където има около 2 км нападали дървета и е непроходимо. Пътната настилка и изчистена до асфалт, но листната маса по дърветата създава огромни проблеми. Температурата е минус 1 градус, около 20-25 см е снегът. Намалява снеговалежът и вятърът отслабва", каза инж. Атанасов.
 
По думите му проходът ще бъде затворен за неопределено време, тъй като продължават да падат дървета. "Докато не сме сигурни, че проходът е обезопасен, няма да го пускаме", добави той.
 
Шофьорите да не тръгват с летни гуми към планинските проходи

БГНЕС


От хидрометеорологичната станция в Ловеч съобщиха за БТА, че дъжд и сняг през последното денонощие са паднали в Чифлик и Шипково съответно 53 и 51 л/кв.м. Най-много са падналите валежи от дъжд в Рибарица - 65 л/кв.м. В останалите части на областта количествата са между 45 и 50 л/кв.м.
 
Нивото на река Осъм в Ловеч се е качило с 48 см, а в Троян - с 30 см.